Kulečník U Hrocha

...a přece se točí...

Historie Kulečníku a Pivo Hroch Liberec

Trocha z historie Kulečníku u Hrocha.

Na začátku devadesátých let otevřeli tři slovenští  studenti Gulečníkovou hernu s barem na bloku F zespodu- dnes ordinace lékaře.

Později hernu provozoval již jen sám Miro Turek, a v roce 2000 hernu převzal Jan "Hroch" Klajl, spolu s Pavlem Rulcem.

Škola potřebovala všechny spodní prostory vyklidit a předělat na jiné využití a herna se musela přestěhovat do nových prostor.

Po čtyřech měsících předělávání prostor a stěhování se otvíralo na konci dubna 2001.

Od února 2020 přebírá Kulečník u Hrocha dlouholetý barman Tomáš "Ježíš" Trojan.

 

Pivovar Hroch

Trocha z historie piva Hroch

O pivo se Jan "Hroch" Klajl zajímal od mládí, během vysoké školy dělal brigády v pivovaru, výroba ho nadchla a jako inženýr maturoval v roce 1995 na Střední průmyslové škole potravinářské technologie v Podskalské ulici v Praze, obor kvasná technologie.

Pak  se věnoval vaření jen sporadicky, od roku 2005 již intenzivnější domovarnictví . Od listopadu 2017 je otevřen oficiální minipivovar.

 

Pivo Hroch Liberec s.r.o. na adrese České mládeže 324/5 Liberec 6

malý domácí pivovar - Jan "Hroch" Klajl

zaměření-  český ležák světlý a polotmavý

nové stránky www.pivohroch.cz

U pivovaru pivovarské posezení otevřené každý pátek v měsících duben až říjen od 15 hodin, v listopadu až březnu od 17 hodin.

 

Fotogalerie- varné kotle                                                kotel 2 a scezovací nádoba, chlazení mladiny

spilka                                                                     sklep